Dil engeline takıldım kaldım, Almancamı nasıl geliştirebilirim?

Selamlar herkese. Almanya’ya A2 Almanca ile geldim. Fırsat kart ile buradayım, vize için basit bir Almanca bilgisi yetiyor da iş ararken dil seviyesi önümde acayip derecede engel. En kısa yoldan Almancamı geliştirmek için önerileriniz neler olur? Kaynak kitap önerisi, podcast, tandem uygulamaları vs memnun kalan varsa öneriniz almak isterim.

Ben çok fazla podcast dinlemiştim. Annik Rubens ile Slow German’ı önerebilirim. Aşinalık katıyor insana ve gölgeleme yaparak telaffuzunu da geliştirebilirsiniz. A2 seviye Almanya için gerçekten zor bir seviye, piyasadaki dil şartı çok daha yüksek. Türkçeyi olabildiği kadar geri plana at, arkadaş çevren Almanca konuşan insanlardan oluşsun olabildiği kadar. Kendini dile maruz bırak, Türkçe konfor alanımız ama bu alandan çıkmadan yeni bir dil öğrenmek mümkün değil.

Nicos Weg güzel olabilir bu konuda. Deutsche Welle’nin A1’den B1’e kadar video tabanlı kursu. İlk başlarda ben çok faydalanmıştım bu video serisinden.

Şuraya vaziyet alayım, önerilerden faydalanacağım çünkü. @mehmetalicetinkaya inşallah iş bulursun rahatlıkla.