Herkese merhaba, Almanya’da yaşamdan ziyade bir yakınım için soru sormak istiyorum. Türkiye’de yaşayan bir yakınım Almanya’ya tatile gelmek istiyor, hem gezecek hem de benimle görüşecek. Bana Cascade kuralını sordu. Bu konuda bilgisi olan var mı? Almanya turist vizesi başvurularında ret sonrasında itiraz hakkını kaldırdı biliyorsunuz, bu kural ile kademeli olarak vize alabiliyor diye duydum. Ocak ayında başka bir ülkeye gitmiş ama sadece tatil süresi kadar vizesini almıştı, ilk vizesiydi. Cascade kuralına ilişkin bilgi verebilecek var mı? Ne yapması lazım, vize başvurusunda ekstra yapması gereken bir şey var mı? Bilgisi ve deneyimi olan varsa paylaşırsa sevinirim, iyi forumlar.
Rica ederim bir Youtube’a bakın, onlarca video var bu konuda. İnsanımız inanılmaz “armut piş, ağzıma düş” ya…
Esma kardeşim forumun amacı biraz da bu değil mi? İnsanlar merak ettiklerini soracak, bildiklerini yanıtlayacak. Yaptığın yorum hiçbir fayda sunmuyor.
@aysenurse hanım Cascade kuralı var ama uygulayan var mı bilmem. Benim yakınlarım gelmek istediğinde gerekli şartları sağlıyordu ama yine de vize reddi yediler. Şartları var şimdi tam anımsyamadım ama buradan bakabilirsiniz: https://vasistdas.de/cascade-metodu-ile-5-yillik-schengen-vizesi-alma/
Niyet mektubunuzda kurallara uyuyorasnız mutlaka bahsedin bu kuraldan, açıkçası vizeyi değerlendiren kişiye kalmış biraz da.