AT11 belgesi ile sigortalanmak mantıklı mı?

Konuyla ilgili bir soruyu ben sormuş oluyorum zaten sonrası eminim gelecek :grinning_face:

Arkadaşlar bir öğrenci yakınım Bonn’da üniversite okuyacak. Sanırım sağlık sigortası için eğer alabiliyorsa AT11 belgesi alarak buradaki sigortasını başlatabiliyor. Ama bunun normal devlet öğrenci sigortasından farkı var mıdır? Yani kapsamı ve tanınmışlığı aynı mı? Herhangi bir sorun çıkar mı AT11 ile sigortalansa?

Doğrudan devlet sigortası yaptırmakla bir değil ama büyük ölçüde aynı etkiye sahip. A/T 11’i onaylatmak için gittiğim Krankenkasse bana onların üyesi olmadığımı, sadece SGK ile iletişimde aracı kurum görevi gördüklerini açıkça söylemişti. Hastane ve kliniklerde de aldığınız Anspruchsnachweis belgesini gösterdiğinizde devlet sigortalı gibi hizmet görüyorsunuz.

Herhangi bir sorun çıkar mı AT11 ile sigortalansa?

Krankenkasse’nin inisiyatifine göre kronik rahatsızlıklar dahil edilmeyebiliyor. Özel bir ihtiyacınız varsa Krankenkasse’ye sorup teyit etmenizi öneririm, ama ayda en az 140 € tam üyelik ücreti ödemektense kapsama alınmayan ihtiyacınızı kendiniz ödemeyi de seçebilirsiniz. Bunun dışında verileriniz Türkiye’ye gönderileceğinden Türkiye’deki e-Nabız veri sızıntılarını da unutmamak gerek.

1 Beğeni

Selam Esma, AT11 tabii ki mantıklı. AT11, Türkiye’de ailenizin sigortasının Almanya’da sizi kapsamını sağlıyor. AT11 ile istediğin doktora gidebilirsin ama doktorun bunu kabul edip etmeme hakkı var. Sigorta sağlayıcınla kapsamlı şekilde konuş mutlaka. Örneğin Barmer’e belgeyi ilettiğinde gereken bilgilendirmeyi yapacaklardır. Ama genel olarak gerçekten acil olarak ihtiyaç duyduğun sağlık hizmetlerini kolaylıkla alabilirsin.