Almanya’ya daha önce kedisini getirmiş olanlar varsa yardımcı olabilir mi? Bu süreç tam olarak nasıl işliyor? İzmir’deki kedimizi, yanıma almak istiyorum ama direkt olarak getiremiyoruz malum. İnternette bazı bilgiler var ama bizzat kedi getirmiş olanların deneyimi çok önemli benim için.
Bizzat ben değil ama arkadaşım getirdi. Bir titrasyon testi yaptırdı, sanırım artık Türkiye’de ilçe tarım ve orman müdürlükleri bakıyor bu konuya. Buradan da belge almanız lazım, uçuş için havayoluna da sormanız gerekiyor alabilriler mi diye. Çünkü ilgili uçuşta eğer alerjisi olan birileri varsa bazen o uçuşla çıkamayabiliyorsun. Eğer İzmir’de yakınınız varsa tarım ve orman müdürlüğünü arayarak bilgi alabilir sürece ilişkin, direkt kurum desteği/bilgisi işinizi daha garanti altına alır.
En önemli konu zamanlama. Çip + kuduz aşısı + titre testi + 3 ay bekleme süreci var. O yüzden son dakikaya bırakılacak bir şey değil. İzmir’de bu işlemleri bilen bir veterinerle başlayıp İlçe Tarım’dan sağlık sertifikası almanız gerekiyor. Havayoluyla da ayrıca konuşun, çünkü kabin/kargo kuralları değişebiliyor. Süreç mümkün ama biraz sabır ve evrak takibi istiyor.