Almanya’da ilk kez trafik kazası yaptım. Biri geri geri gelirken, aracıma çarptı. Sürücü tarafına yakın bir noktaya çarptı ve maalesef derin bir göçük oluştu arabamda. Kapıyı açarken de engel yaratıyor.
Bana çarpan kişi hatasını kabul etti ve polis de bana onların sigortasının bana ulaşacağını söyledi. Bir ekspef gelip aracımdaki hasara bakacak anladığım kadarıyla, bu süreci nasıl hızlandırabilirim? Çünkü aktif olarak kullandığım bir araç yani ihtiyacım var arabaya.
Arabam yeni bu nedenle sıradan bir yerde değil yetkili bir serviste tamir edilmesini istiyorum. Bu süreç hakkında deneyimi olan, daha önce kaza geçirmiş olan var mı? Vallahi ne yapacağımı bilemedim, o kadar zamandır buradayım ama ilk kez kaza yapınca elim ayağıma dolaştı.
Söylediğinize göre suç sizde değil. Bu durumda her tür size çarpan tarafın sigortası yasal masraflarınızı karşılamak zorunda. Açıkçası bir avukat tutmaktan çekinmeyin. Aracınızı kullanmadığınız süreçte kiralık araç hakkınız da olmalı. Uzman oldukları için size süreci daha iyi aktaracaklardır.
Selam. Almanyada Kazazede iseniz yani kazada suscsuzsaniz kendi istediginiz bir Kaza experini getirtebilir ve hasarinizi tespit ettirme hakkiniz var. Ayrica ücretsiz istediginiz bir Avukat alma hakkiniz da var. Avukat burada yazismalari ve karsi tarafin sigortasi ile ilgili seyleri hallediyor ve herseyin yasal bir cercevede yürümesini sagliyor. Bazen Sigortalarda “yasal olmayan” hakli olmasalar bile sacma bir bahane ile ödeme yapmayi reddebiliyorlar. O zaman Avukat uyariyor onlari.
Ben Makina Mühendisiyim ve Kaza experiyim. Kafana takilan birsey olursa bana istedigin zaman ulasabilirsin. Ve Ücretsiz yapiyorum. Eger bana görev vermek istersen ben ücretimi karsi tarafin sigortasindan aliyorum.