Almanya'da kiracı hakları - Ne yapmalıyız?

Bochum’da eski sayılabilecek bir kiralık evde oturuyoruz. Pencerelerin durumu gerçekten kötü. Çok eski olduğu için yer yer küf, çürüme falan filan var.

Ev sahibi durumu biliyor ama şimdiye kadar bir şey yapmadı. Küf, sağlık sorunlarına yol açabilecek bir konu ve ailem için de endişeleniyorum. Tabii havayı da epey alıyor. Böyle bir durumda pencerelerin değiştirilmesi için önce ev sahibiyle mi konuşmalıyız yoksa direkt kiracılar birliğine mi gitmek daha mantıklı?

Zor bir durum. Ama önce ev sahibiyle konuşmanızı tavsiye ederim. Belki söylediğinizde direkt olarak halledecektir, en son yapılacak işi ilk başta yapmanızı önermem.

@gulsumguler haklı. Ev sahibinize durumu anlattıktan sonra kısaca ve güzellikle çözülebilecek bir konu belki ama en son yapmanız gereken şeyi ilk başta yapmanız gereksiz bir huzursuzluğa da yol açar. En iyisi güzellikle durumu anlatıp sağlığınızı da etkilediğini, kış şartlarında zorluk çıkaracağını söyleyip üzerine düşeni yapmasını beklemek.

Teşekkürler tavsiyeniz için. Amacım kesin çözüm bulmak, biraz da gerildim bu konuda. O yüzden direkt bu mantıklı mı diye sormak istedim ama haklısınız. Sonrasında hepten gergin olmak ve huzursuzluk yaşamak da var.

1 Beğeni

Gerçekten zor bir sıkıntı, şimdi önümüz yaz pek hissetmezsiniz de kış için gerçekten de çözüm şart. Ev sahibinize durumu anlatmanız muhtemelen çözüm için yeterli olur ama diğer forumcuların söylediği gibi direkt olarak şikayet ederseniz iş ters tepebilir. Benim evim olsa bana söylense hemen aksiyon alırım ama direkt şikayet ederseniz bir derim “Benimle konuşmayı deneseydiniz” diye.

Gerilmekte haksız sayılmazsınız. Sağlığınız da söz konusu işin içinde tabii ki. Ama önce konuşmak sonra harekete geçmek uzun vadede yararınıza olur.