Almanya’da 5-6 aydır sürekli iş başvurusu yapıyorum ve fırsat kart ile buradayım. Bu durum beni çok strese soktu çünkü bu kadar sürede hiç iş bulamamış olmaktan dolayı giderek umutsuz bir hale bürünüyorum. Yarı zamanlı bir iş bulup çalışabilirim ama bu sadece geçici bir çözüm olur.
Bu süre sonunda bir iş bulamazsam, burada kalışımı nasıl uzatabilirim? Sizler ne yaptınız?
Bölümünüz ne? Hic görüsme randevusu da mi almadiniz? Aldiysaniz neden red aldiniz? Biraz daha detay verir misiniz?
Ben de aynı durumdayım ama iş görüşmesi yaptım, başvurduğum yerlerden dönüşler oluyor. Dil seviyen önemli. Söyleyen olmuştur mutlaka, dil seviyen eğer düşükse işverenler direkt olarak eleyebiliyor. Dilini hızla geliştirmeni öneririm, çok detay vermemişsin o yüzden sorunun buradan kaynaklandığını tahmin ederek yazıyorum. Kendi mesleğinle ilgili alanlara iş başvurusu yap, basmakalıp bir CV yerine doğru bir CV ile başvuru yap, eski işlerinden referansların varsa bunları belirtebilirsin. Umutsuz olmaya yer yok, umutsuz olduğumuz için buradayız lütfen böyle düşün. Her şey gönlünce olsun <3