Almanya’ya iş bularak taşınmak istiyorum – tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi rica ediyorum

Merhabalar,

Ben 1-1,5 yıl içerisinde Almanya’ya eşim ve küçük kızımla birlikte taşınmayı planlıyorum. Amacım Almanya’da iş bularak çalışma vizesi/oturum üzerinden gitmek ve sonrasında ailemi de yanıma almak.

Kısaca kendimden bahsedeyim:

• 29 yaşındayım.
  • Üniversite’den Lojistik bölümünden mezunum.
  • Yaklaşık 10 yıllık iş tecrübem var.
  • Operasyon yöneticisi, depo/stock management, lojistik ve transport alanlarında çalıştım.
  • ERP sistemleri konusunda tecrübem var: SAP, 1C, Microsoft Dynamics NAV/Axapta vb.
  • Şu anda BP projesinde çalışıyorum.
  • Ayrıca IT Business Analyst eğitimi aldım; SQL, Power BI, BPMN, UML, Jira gibi konularda temel bilgim var.
  • İngilizcem şu anda B2 seviyesinde, Almancaya yeni başlıyorum ve hedefim en az B1 Almanca seviyesine ulaşmak.

Asıl sorum şu:

Benim profilimle Almanya’da hangi pozisyonlara başvurmam daha gerçekçi olur?

Özellikle SAP/ERP, Business Analyst, Supply Chain, Logistics, Transport, Warehouse gibi alanlarda iş bulma şansım hakkında deneyimli arkadaşların fikirlerini almak istiyorum.

Ayrıca merak ettiğim konular:

1. Almanca B1 seviyesine ulaşsam, hangi pozisyonlara yönelmem daha doğru olar
  2. SAP/ERP tecrübelerim Almanya’da iş bulmak üçün yeterli olur mu?
  3. Almanya’da hangi şehirler veya bölgeler lojistik/SAP/ERP alanında benim profilim için daha fazla iş imkanı sunuyor?

Selamlar,

Umudunuzu kırmak gibi olmasın, B1 seviyesi maalesef bir iş bulmak için yetersiz. Zaten rekabet çok yüksek ya Almancanın çok iyi olması gerekli ya da İngilizcenin ya da çok az kişide olan bir uzmanlık gerekli, maalesef sizde yok. Yani diyeceğim şu: Fırsat Kart ile B2 Almanca ile tek gelin, 6 ay geçtikten sonra ailenizi getirin.

Ne dersiniz?

Yaşınız çok genç, acele etmeyin B2 hatta C1 yapıp gelin, B1’in yararı yok.