Almanya aile birleşimi için iData'ya yaptığın başvuru iptal edildi

Merhaba dostlar,

Ankara konsolosluğu üzerinden yaptığım aile bileşimi vizesi başvurusu hiçbir sebep gösterilmeden iptal edildi. Yaklaşık 13 aydır randevu gün atamasını bekliyordum. Geçen gün adam olmuş mu diye sisteme girip kontrol ettiğimde iptal edildiğini gördüm ve şoka uğradım. Hiçbir sebep göstermeden, geri dönüş yapmadan randevu iptal edilmiş. iData’nın ve konsolosluğun iletişim birimlerini arıyorum ama ulaşamıyorum. E-mail attım herhangi bir geri dönüş alamadım. Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun?

Öncelikle çok geçmiş olsun. Başlı başına vize süreci zaten büyük stres, sinir. Muhtemelen sistemsel bir hatadır. Hiçbir randevuya gitmeden direkt iptal edilmesinin başka bir mantığı yok. İDATA ofisine başvurabiliyorsanız gidip durumu anlatmanızı öneririm. Merakımdan baktım şikayetvar üzerinde de sizin gibi sorunlar yaşayanlar olmuş, onlar da sistemsel bir hata olduğuna ilişkin bir yazı yazmışlar. İsterseniz bir çağrı merkezini arayın İDATA’nın, güncellenmişti en son çağrı merkezi numaraları. Çok geçmiş olsun.

1 Beğeni

Hiçbir gerekçe yokken randevunuz iptal edildiyse gerçekten sistemsel bir sorun olabilir. Çünkü size atama yapıldığında eğer eksik evrak getirirseniz ya da uyumlu değilseniz talebiniz reddedilir ama burada daha randevuya bile gitmeme durumu söz konusu. O nedenle muhtemelen sistemsel bir sorun olmuş gibi duruyor yazdıklarınız. Ankara Konsolosluğu’na mail atıp yanıt beklemek, göle maya çalmak gibi bir şey.

1 Beğeni