Almanya'da data alanında junior iş arıyorum

Herkese merhaba, ben Sıla :blush: Münih Teknik Üniversitesi Data Engineering and Analytics master programı mezunuyum. Veri mühendisliği ve analitik alanında bir süredir full-time iş arıyorum, Almanya’nın herhangi bir şehrine taşınmaya açığım. Otomotiv, savunma ve bankacılık sektörlerinde deneyimlerim oldu. BMW’de Data Scientist working student olarak 11 ay çalıştım, sonrasında bir savunma şirketinde AI & Data Engineer working student olarak deneyimim oldu. Görüştüğüm şirketlerden karar aşamasında deneyimi daha fazla olan bir adayla ilerledik şeklinde dönüşler aldım. Junior pozisyonda ilan çok az açılıyor, görüşme alıp ilerlediğim yerlerden bile bir noktada beklenmedik retler aldım. Bu alanda çalışan bir bağlantınız varsa ve destek olabilirseniz çok memnun olurum. Almancam B1 seviyesinde. Şu aşamada neler yapmam gerekir, tavsiyelerinize de açığım. Desteğiniz için şimdiden teşekkürler :blush::cherry_blossom:

Sıla Hanım öncelikle sürecinizde kolaylık diliyorum. Almanya’da işverenler dil seviyenize takılıyor. B1 seviyeyi olabildiği kadar geliştirmeye bakın. Çünkü piyasada B2-C1 seviyesinde Almancası olanlar çok daha rahat iş bulabiliyor. Benim de birçok iş arayan arkadaşım var, çoğu dil yetersizliği sebebiyle eleniyor. Direkt olarak “Dilin yetersiz” denmiyor ama bunu anlayabiliyorsunuz. Hatta geçenlerde de bir araştırmaya denk gelmiştim, en az B2 seviyesinin istendiğine dair. Tavsiyem öncelikle Almancanızı güçlendirmeniz olur, her şey dilediğiniz gibi olur umarım.